Jau artėjantį savaitgalį Lietuvos ralio sostine taps Utena, kadangi čia įvyks finalinis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „Samsonas Rally Utena“. Gausiame, 110 ekipažų talpinančiame dalyvių sąraše galima rasti ir jaunąjį Suomijos ralio talentą Sami Pajari. Jis čia startuos šių varžybų vardo partnerio Martyno Samsono „Škoda Fabia N5+“ automobiliu.

Akylesni ralio gerbėjai jau atkreipė dėmesį į tai, kad dalyvių sąraše prie suomio Sami Pajari pavardės nurodytas „Škoda Fabia N5+“ automobilio pavadinimas. Utenoje jaunasis lenktynininkas sės prie šių varžybų vardo partnerio Martyno Samsono automobilio vairo. Pats Martynas Samsonas kartu su šturmanu Ervinu Snitku varžysis BMW M3 automobiliu. 

Martynas Samsonas neslepia, kad suomiui Sami Pajari savo „Škoda Fabia N5+“ patikėjo testavimo tikslais. Analogišką misiją šiemet su Martyno Samsono automobiliu Rokiškyje atiliko kitas suomis Teemu Asunmaa. Tąsyk antrąją ralio dieną jį sustabdė gedimas.

„Po testų su Martyno „Škoda Fabia N5+“ automobiliu galiu pasakyti, kad jis tikrai malonus vairuoti. Turiu patirties prie įprasto N5 automobilio vairo, taip pat lenktyniavau „Rally3“ ir „Rally2“ automobiliais Pasaulio ralio čempionate šiais metais. Tikiuosi, kad puikiai praleisiu laiką prie šio automobilio vairo ir galėsiu mėgautis nuostabiais šio regiono keliais“, – sakė Sami Pajari.

Mūsų šalyje šis sportininkas yra pasirodęs ir anksčiau, tačiau Utenos regiono greičio ruožai jam bus naujiena. Visgi šis regionas staigmena bus ne jam vienam – paskutinį sykį ralio varžybos ne žiemą čia vyko 2015-aisiais metais, todėl daugelis atkarpų nėra pažįstamos net ir kai kuriems mūsų šalies ekipažams. 

Šiose varžybose dalyvių lauks 15 greičio ruožų, kurių bendras ilgis sieks beveik 125 kilometrus. Kartu su pervažiavimais ekipažams reikės įveikti 356 km atstumą.

„Manau, kad ralis Utenoje bus tikrai puikus. Turiu šiek tiek prisiminimų iš Lietuvos, nes du kartus yra tekę čia lenktyniauti Martyno vardo varžybose Rokiškyje. Suprantu, kad šiuose kraštuose ralis yra labai populiarus. Pamenu, kad visuomet būdavo minios žiūrovų ir labai šventiška atmosfera. Nekantriai laukiu starto“, – sakė Sami Pajari.

Sami Pajari „Samsonas Rally Utena“ varžybose startuos ketvirtuoju starto numeriu, o stenogramą pilotui skaitys jo tautietė šturmanė Janni Hussi, kuri šiemet jau sykį talkino varžybose Suomijoje.

Daugiau informacijos apie rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis įvyksiančias varžybas galima rasti www.samsonasrally.combei organizatorių puslapyje „Facebook“.