Ketvirtadienį Utenoje darbą pradėjo ne tik administracinė, bet ir techninė „Samsonas Rally Utena“ komisija. Techninių komisarų užduotis – patikrinti dalyvių automobilių atitikimą techniniams reikalavimams bei saugumo sistemas. Tik gavus techninės komisijos patvirtinimą dalyviams bus uždegta žalia šviesa pradėti rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis vyksiančias varžybas. Jos bus finalinis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionatų etapas.

Ketvirtadienį per pirmą pusdienį administracinėje „Samsonas Rally Utena“ komisijoje apsilankę ir starto lipdukus gavę dalyviai vėliau savo automobilius turėjo pristatyti techniniams komisarams.  Ši misija dažniausiai paliekama mechanikams, nes patys ekipažų nariai išvyksta į greičio ruožus užsirašyti jų stenogramas. Pirmieji šias abi užduotis atliko Lietuvos automobilių ralio čempionato dalyviai. Penktadienį administracinė ir techninė komisija lauks ir ralio sprinto čempionato dalyvių.

„Samsonas Rally Utena“ techninės komisijos pirmininkas Paulius Mileška po pirmosios techninės komisijos darbo dienos sakė, kad ketvirtadienio procedūros praėjo sklandžiai. Kadangi tai paskutinysis sezono etapas ir dauguma automobilių tikrinti jau ne kartą, komisaro teigimu didelių pastabų dalyvių technikai nebuvo.

„Praktiškai visų dalyvių automobiliai buvo be trūkumų. Komisijos šiandien pereiti nepavyko tik vienam dalyviui. Patikrinimo metu pastebėjome, kad pasibaigusi jo automobilio valstybinė techninė apžiūra. Jam reikės rytoj pereiti techninę apžiūrą, gauti galiojančią pažymą ir tuomet atvykti į techninę komisiją“, – sakė techninis komisaras Paulius Mileška.

Iškilminga „Samsonas Rally Utena“ varžybų atidarymo ceremonija numatyta penktadienį 13 val. greta Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“, kuriame ir įsikūręs ralio štabas. Čia jau dabar įrengta starto arka. Iš čia dalyviai pajudės į pirmuosius greičio ruožus. Jau tą pačią dieną ekipažų lauks keturi dieniniai ir du naktiniai greičio ruožai. Po jų, 21.30 val. numatytas grupės „Begėdžiai“ koncertas, kuris vyks Didžiojoje lauko scenoje prie Utenos kultūros centro. 

Šeštadienį – antroji ralio diena. Ji prasidės 8.25 val., kai pirmame antrosios dienos greičio ruože startuos pirmasis automobilis. „Samsonas Rally Utena“ dalyvių apdovanojimai numatyti 21 val., o iš karto po jų – Donato Montvydo ir grupės koncertas.

Daugiau informacijos apie dalyvių sąrašą, greičio ruožų starto laikus, rezultatus ir kitą informaciją galima rasti www.autorally.lt bei organizatorių puslapyje www.samsonasrally.com. Bilietai į ralį kainuos dešimt eurų. Juos bus galima įsigyti prie įvažiavimų į greičio ruožus, o išankstinė prekyba vyksta Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“. „Samsonas Rally Utena“ varžybas globoja Utenos rajono savivaldybė.