Anksčiau į greičio ruožus atvykę žiūrovai spėja pamatyti ne tik beprotišku greičiu lekiančius ralio dalyvius, kurie kovoja dėl kiekvienos sekundės dalies. Valandai prieš pirmo tokio automobilio startą greičio ruožas būna uždaromas, o juo kurį laiką važinėja “civiliniai” automobiliai, kuriuose sėdintys teisėjai, stebėtojai bei kiti oficialūs ralio asmenys turi labai svarbias bei atsakingas pareigas tam, kad būtų užtikrintas maksimalus varžybų saugumas.


Tam, kad atliekamas teisėjų darbas būtų kuo sklandesnis ir paprastesnis, „KIA“ atstovybė Vilniuje pasirūpino komfortiškais bei saugiais automobiliais, kurie taps neatsiejama ralio bei jo svarbiausio atributo – saugumo dalimi. Kadangi greičio ruožų būklė yra kintanti, o įvairios oro sąlygos gali dar apsunkinti sportui naudojamų kelio atkarpų pravažumą, ruožuose pareigas atliekantys teisėjai važiuos „KIA Sportage“ automobiliais, su kuriais nekils jokių problemų įveikti sudėtingas sąlygas. Beje šis modelis švenčia trisdešimties metų jubiliejų. Oficialūs ralio asmenys dirba ir aplinkui ralio štabą, serviso zoną, techninių bei administracinių patikrų vietas, todėl lygiai taip pat svarbu užtikrinti sklandų bei patogų judėjimą varžybų metu. Tam reikalui pasitarnaus „KIA Sorento“, „KIA Niro“ bei „KIA Xceed“ automobiliai.


KIA partnerystė pirmiausia prasidėjo su “Around 7 Lakes Rally”, Zarauose 2017 metais, ralio organizatoriui Arvydui pasiūlius KIA pareklamuoti KIA automobilius ralio žiūrovams varžybų metu. Taip užsimezgė glaudus ryšys, kuris tęsiasi iki šiol. “Around 7 Lakes Rally” per ilgą draugystės laikotarpį peraugo į “Samsonas Rally Utena”, o KIA sėkmingai kiekvienais metais ralio žiūrovams ir gerbėjams ralio metu pristato naujausius savo produktus. Automobilių sporto renginiuose KIA siekia pristatyti naujausius savo modelius bei supažindinti ralio bendruomenę su naujausiomis tendencijomis automobilių rinkoje.

Automobilių saugumui KIA skiria maksimalų dėmesį – visi KIA modeliai atitinka griežčiausius saugumo reikalavimus, jiems suteikiami aukščiausi EURONCAP įvertinimai keleivių ir pėsčiųjų apsaugos srityje. Visi KIA modeliai bazinėje įrangoje komplektuojami su šiuolaikinėmis saugumo sistemomis, tokiomis kaip 6 saugos oro pagalvių sistema, ABS, TCS, EBD, eismo juostų palaikymo sistemomis, greičio ženklų atpažinimo ir perspėjimo apie viršijamą leistiną greitį sistemomis, ir pan. Naujausi modeliai gali pasiūlyti pačius pažangiausius aktyvaus ir pasyvaus saugumo atributus, galinčius vairuotojui ištiesti virtualią pagalbos ranką net sudėtingiausiose eismo situacijose.   


1944 m. įkurta „KIA Motors Corporation“ yra seniausia automobilių gamykla Korėjoje. 13 KIA gamyklų, įsikūrusių 8-je skirtingų šalių, per metus iš viso pagaminama daugiau nei 2,1 milijoną automobilių, kurie vėliau parduodami per daugiau nei 172 įvairių šalių apimantį atstovų tinklą. Nuo 2006 m. vasaros „Hyundai – KIA“ grupė tapo viena iš šešių stambiausių automobilių gamintojų pasaulyje.


Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2024“ galite įsigyti čia 🔽


REMĖJAI