„Samsonas Rally Utena“ sekmadienis susidės iš aštuonių greičio ruožų, kurie bus atskirti trejomis serviso zonomis. Trys greičio ruožai bus važiuojami po du kartus, o vienuoliktas bei keturioliktas ruožai – tik po kartą. Paskutinysis – išbandymas bus ypatingas ir tuo, kad už jį duodami papildomi taškai greičiausiai jį įveikusiems sportininkams.

Šeštadienį distanciją sėkmingai baigė 70 ekipažų, tačiau šiandien jų startuos gerokai daugiau. Pagal „Rally2“ taisyklę į lenktynes sugrįš latviai Mārtiņš Ločmelis su „Subaru Impreza STI“, variklio gedimą patyręs Emilis Kucka su „BMW 316Ti“, garsusis Lenkijos lenktynininkas – Aron Domzala su „BMW M3“, dar vienas latvių ekipažas – Mārtiņš Ķikusts su „Mitsubishi Lancer Evolution VII“ ir du lietuviai – Ignas Zabarauskas su „BMW 325“ bei Mantas Meduneckis su „VW Polo“.

Prie šių dalyvių šiandien prisijungs ir Lietuvos ralio sprinto čempionato dalyviai, kurių yra lygiai 30. Jų laukia beveik 80 sportinių kilometrų, o tai yra didžiausias kilometražas sprintininkams šiemet.

Pirmieji šiandien startuos ralio lyderiai K.P. Nordstrand su Škoda Fabia Rally2 Evo, o už jų estas E.Kaur su Ford Fiesta KMS Proto bei E.Blūms su Mitsubishi Lancer Evolution IX.

Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato kanalą atidarys Darius Sukackas su BMW E46, Donatas Ožiūnas taip pat su BMW ir Benas Šimkus su naujai įsigytu Mitsubishi Lancer Evolution IX.



Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti prie greičio ruožų