Spalio pirmą dieną, po dviejų kvapą gniaužiančių dienų praleistų Utenos, Anykščių bei Molėtų rajonų greičio ruožuose, „Samsonas Rally Utena 2023“ varžybų prizininkams užlipusiems ant podiumo bus įteikti išties ypatingi prizai. „Samsonas Rally Utena 2023“ organizatoriai ieško nestandartinių bei įdomių sprendimų ne tik sportinėje ralio dalyje, tačiau ir kitose srityse, todėl su metalo apdirbimo įmonės UAB „Bos Inox“ pagalba, ralio prizininkų lentynas papuoš analogų neturinčio dizaino prizai. 


Galiu pasidžiaugti, kad nuo 2017 metų taures mūsų renginiams gamina senas draugas Gediminas Vilimas bei jo įmonė UAB „Bos Inox“, kuri užsiima įvairių metalų prekyba bei apdirbimu. Pats Gediminas yra ne tik draugas, bet ir automobilių sporto entuziastas, pats dalyvaujantis žiedinėse lenktynėse, todėl padedant prizų gamyboje siekia maksimalios kokybės bei unikalumo. Dėl to „Samsonas“ vardą turinčios varžybos kaip „Rally Utena“, „7 Lakes Rally“, “Rally Rokiškis” ar  Didžiosios Britanijos „Bushwhacker Rally“ bei „Rally Fivemiletown“ savo prizininkams įteikia vienas vertingiausių taurių Europoje. Tokio pat išskirtinio dėmesio sulauks ir „Samsonas Rally Utena 2023“ prizininkai, kuriems bus įteikti unikalūs – amortizatorius imituojantys prizai.

Martynas Samsonas


Tam, kad tokie prizai išvystų dienos šviesą bei būtų įteikti besidžiaugiantiems ralio prizininkams yra nueinamas netrumpas kelias. Visų pirma – svarbi pati idėja bei noras sukurti kitokį, unikalų apdovanojimą, kuris išsiskirtų tiek verte, tiek dizainu ir svarbiausia – primintų apie teigiamas emocijas renginyje, kuriame prizas buvo gautas. Vėliau ta idėja turi nugulti brėžinyje, tam, kad mintis taptu realybe. Kuo prizas įdomesnis bei unikalesnis – tuo sudėtingesnių sprendimų, tobulesnės įrangos bei didesnės patirties reikalauja prizo gamyba. Šiuo atveju buvo panaudotos specialios vamzdžių apdirbimo technologijos dėl kurių gimė amortizatorius primenantis prizas. Visu idėjos pavertimo realybe procesu pasirūpino įmonė UAB „Bos Inox“ bei jos vadovas Gediminas Vilimas.


Taurių bei apdovanojimų gamyba atsirado iš bendros draugystės su Martynu. Automobilių sportas nėra man svetimas, esu pats važiavęs žiedinių lenktynių disciplinoje, todėl džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie šių iniciatyvų. Supranti, kad suorganizuoti ralį yra sudėtinga užduotis ir kažkokį savo indėlį į visą tą reikalą smagu įdėti. Kam Martynui ieškoti bei gaišti laiką, kai artimame rate yra žmonių kurie gali šioje sferoje padėti –  tai va ir padedam šituo klausimu jau šešis metus. Sugalvotą prizų konceptą mūsų braižytojai perteikia brėžiniuose, o gamyba pasitelkiant aukščiausio lygio įrangą bei didžiulę patirtį visą tai realizuoja. Telieka prizus įteikti tiems, kurie jų nusipelno varžybų metu. Šiemet prizai bus kitokie nei visuomet, nes norisi pakeisti šiek tiek stilistiką bei nustebinti tuos, kurie juos gaus. 
Mes esame metalo apdirbėjai, kurie pagal kliento norą bei viziją pagamina gaminius ar įgyvendina projektus. Tai gali būti tiek unikali detalė, tiek kelių tūkstančių egzempliorių gaminys. Pasitelkdami savo įrangą galime išpjauti, sulankstyti, suvirinti bei pristatyti klientui produktą, o jam net nereikia rūpintis pačia žaliava. Klientas atsineša idėja, o išsineša jau pagamintą gaminį, kurio projektavime bei gamyboje esant reikiamybei pasidaliname žiniomis bei patarimais, kad būtų gautas maksimaliai geras rezultatas. Dirbame su daug verslų, kuriems žymiai patogiau gauti tos srities specialistų paruoštą kokybišką detalę, nei eikvoti resursus gaminant ją patiems. Būtent visą šią savo patirtį, žinias bei sumanumą panaudojame kurdami unikalius prizus, kuriuos vėliau prizininkams įteikia ralio organizatoriai, o mes džiaugiamės turėdami galimybę prisidėti automobilių sporto ir džiuginti nugalėtojus. 

Gediminas Vilimas

„Samsonas Rally Utena 2023“ prizų vizualizacija:

UAB „Bos Inox“ pagamintų prizų galerija:



Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti čia 🔽