Antroji Karl Peder Nordstrand pergalė Latvijos ralio čempionate, Cesio ralyje

Ką jūs veikėte būdami šešiolikos metų? Turbūt daug ką, bet ar pretendavote būti svetimos šalies ralio čempionu? Į šį klausimą teigiamai atsakytų Karl Peder Nordstrand. Liepos mėnesį šventęs šešioliktą gimtadienį, jaunasis norvegas jau antrus metus skrodžia Latvijos bei Estijos žvyrkeliais. Karjerą pradėjęs su „Peugeot 208 R2“ automobiliu, dar praeitų metų vėlyvą rudenį jis išbandė savo jėgas su kur kas galingesniu „Škoda Fabia Rally2 Evo“ automobiliu ir iškarto laimėjo „Rallijsprints Latvija“ varžybas. To užteko, kad 2023 metų sezonas būtų formuojamas su noru važiuoti konkurencinga 4WD technika. Čia pagalbos ranką ištiesė mūsų ralio bendruomenei puikiai žinoma „Sports Racing Technologies“ komanda, su kurios aptarnaujamais automobiliais važiuoja lietuvių lenktynininkai. „SRT“ komanda norvegui suteikė savo „Škoda Fabia SRT Proto“ automobilį su kuriuo Karl Peder po „Samsonas Rally Utena“ galės save vadinti Latvijos LRČ1 klasės čempionu. Žinoma visa tai būtų tik svajonė, jeigu visu šituo reikalu nesirūpintų viena garsiausių ralio talentų agentūra iš Norvegijos – „EVEN Managment“, kurios vėliavą nešą pasaulinio lygio vairuotojai. Todėl galime pasidžiaugti, „Samsonas Rally Utena“ metu galėsime stebėti būsimą Norvegijos ralio žvaigždę lakstančią mūsų šalies keliais. 


Karl Peder Nordstrand

Apie save bei ateinantį “Samsonas Rally Utena” pasakoja pats Karl Peder:

Karl Peder Nordstrand

Papasakok šiek tiek apie save – kas nutiko, kad toks jaunas atėjai į ralį?


Ralio karjerą pradėjau praėjusiais metais Cesio ralyje su „Peugeot 208 R2“. Vairavau kroso automobilį nuo 5 metų ir kiek save prisimenu – nuolatos važinėjau laukuose. Pagrindinė priežastis, kodėl atėjau į ralį, yra mano tėtis. Vis dar prisimenu, kai prisijungiau prie jo viename ralyje, kai jis atliko šturmano pareigas. Visada norėjau būti ralio lenktynininku, bet kai buvau dar vaikas, tai atrodė labai nerealu, turint tokią mažą finansinį užnugarį. Viskas pasikeitė kai man buvo 12 metų dėl kontakto su EVEN Managment vadovybe. EVEN man labai padėjo nuo maždaug to amžiaus iki pat šiandien, o šiuo metu jie turi tokius vairuotojus kaip Esapekka Lappi ir Johanas Kristoffersonas. Taip pat Andreasas Mikkelsenas yra senas šios agentūros vairuotojas.



Ką žinai apie „Samsonas Rally Utena“? Kaip ruošiesi šiam renginiui?


Šiuo metu žinau nedaug, nes dar niekada čia nevažiavau. Visada stengiuosi gauti vaizdo medžiagą iš ralio. Žinoma pats svarbiausias momentas yra dar kuo geresnė stenograma. Turint sąlyginai mažai patirties, šis aspektas dar svarbesnis.


Karl Peder Nordstrand


Kokius tikslus keli atvykimui į Lietuvą?


Mūsų tikslas visada išlikti kelyje. Mes turime labai gerą karjeros pradžią, tačiau visi žino, kaip greitai viskas gali pasikeisti. Tuo pačiu nekenčiu pralaimėti, todėl pažiūrėkime, kaip šį kartą galime tai išspręsti. 



Tu gana greitai perėjai iš 2WD į 4WD techniką. Ar esi patenkintas šiuo sprendimu?

Manau, kad kiekvienas berniukas, sulaukęs 16 metų, nori žaisti 4WD technika, o ne 2WD. Kalbant rimtai, tikiu, kad tai yra teisinga kryptis. Manau, kad su šiuo sprendimu būsime geriau pasiruošę ateičiai. Reikia daug daugiau pastangų, kad tam būtų surinktas biudžetas, bet tai verta to!

Karl Peder Nordstrand


Ir ar galite pasakyti keletą žodžių, kad įkvėptum daugiau tokių jaunų žmonių, kaip tu, įgyvendinti savo svajones?


Manau, kad kartais tiesiog reikia pamiršti apie pasekmes. Kartais turite rizikuoti ir pasinaudoti galimybe, kai ją matote. Ir labai svarbu džiaugtis tuo ką darai, tai turi būti veikla, kuria esate apsėstas. Ir atminkite, kad Roma nebuvo pastatyta per vieną dieną.


Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti čia 🔽