Skelbiama „Samsonas Rally Utena“ 2023 starto tvarka, kurioje rekordinis – 118 dalyvių skaičius, plius septyni saugos ekipažai, žinomi „nulinukų” vardu. Šią starto tvarką sudaro 88 Lietuvos ralio bei Latvijos ralio čempionatų dalyviai bei svečiai ir 30 Lietuvos ralio sprinto čempionato ekipažai. Turime net 42 4WD automobilius bei 76 2WD kuriuos vairuos aštuonių skirtingų pilietybių vairuotojai.

M.Samsonas – Škoda Fabia N5+

Pirmuoju startiniu numeriu bus papuoštas raudonasis „Škoda Fabia N5+“ automobilis, kurį vairuos Lietuvos ralio čempiono titulą iškovojęs Martyno Samsono bei Ervino Snitko ekipažas. Antrąjį ir trečiąjį pasidalino Vladas Jurkevičius bei Giedrius Notkus – vienam tai bus sugrįžimas į ralio trasas po sunkios avarijos Rokiškio ralyje, o antram – susiremontavus automobilį galimybė susigrąžinti prarastas pozicijas klasėje bei bendroje įskaitoje. Vladas pilotuos iš latvių Sports Racing Technologies išsinuomoto „Škoda Fabia Rally2 Evo“ automobiliu, o Giedrius šviežiai sutvarkytu – „Škoda Fabia R5“.

V.Jurkevičius – Škoda Fabia Rally2 Evo
G.Notkus – Škoda Fabia R5

Ketvirtuoju numeriu bus papuoštas kylančios šešiolikos metų amžiaus ralio žvaigždės iš Norvegijos Karl Peder Nordstrand „Škoda Fabia Rally2 Evo“ automobilis, o penktasis numeris atiteko vienam greičiausių Estų – Egon Kaur, kuris Utenoje pasirodys su savo gamybos „Ford Fiesta KMS Proto“ automobiliu.

E.Kaur – Ford Fiesta KMS Proto
K.P. Nordstrand – Škoda Fabia Rally2 Evo

Iš karto už norvego startuos kiti du itin stiprūs svečiai. Šeštu bei septintu numeriais važiuos greičiausi „Mitsubishi Lancer Evolution“ automobilius vairuojantys pabaltijo lenktynininkai – latvis Emils Blūms bei estas Timmu Korge. Tai bus jau aštunta jų principinė dvikova šiemet.


E.Blūms – Mitsubishi Lancer Evolution IX
T.Korge – Mitsubishi Lancer Evolution X

Lygiai tas pats yra ir su aštuntu bei devintu startiniais numeriais skirtais Nedui Radišaukui bei Rokui Steponavičiui – šiemet tai viena geriausių dvikovų Lietuvos greičio ruožuose vykstanti su „VW Polo N5“ bei „Ford Fiesta N5“ automobiliais. Iš šią dvikova žada įsivelti puse sezono į Lietuvos ralio čempionatą pavėlavęs, bet itin greitą tempą su naujai surinktu „Ford Fiesta N5“ automobiliu rodantis Deividas Gezevičius. Jis turės dešimtą startinį numerį.

N.Radišauskas – VW Polo N5
R.Steponavičius – Ford Fiesta N5
D.Gezevičius – Ford Fiesta N5

Vienuoliktas numeris atiteko Giedriui Firantui su „Mitsubishi Lancer Evolution VIII“, kuris kartu su dvylikto bei keturiolikto numerio šeimininkais Ramūnu Čapkausku bei latviu Janiu Vorobjovu kovos dėl simbolinio – meistrų vardo. Pastarieji vairuos „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ automobilius.

G.Firantas – Mitsubishi Lancer Evolution VIII
R.Čapkauskas – Mitsubishi Lancer Evolution IX
J.Vorobjovs – Mitsubishi Lancer Evolution IX

Penkioliktuką užbaigia jaunasis 17 metų svečias iš Lenkijos Tymoteusz Abramowski, kuris pernai metais su „Ford Fiesta Rally3“ „Samsonas Rally Utena“ laimėjo klasėje bei finišavo šeštas bendroje įskaitoje.

T.Abramowski – Ford Fiesta Rally 3

Lietuvos ralio sprinto čempionato dalyviai dėl trumpesnės distancijos varžysis tik sekmadienį. Aukščiausią – 92 numerį gavo Darius Sukackas su „BMW E46“. Už jo 93 numeriu startuos Donatas Ožiūnas su taip pat su „BMW E46“, o juos aplenkti stengsis 94 numeriu pažymėtas naujasis Beno Šimkaus „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ automobilis.

D.Sukackas – BMW E46
D.Ožiūnas – BMW E46
B.Šimkus – Mitsubishi Lancer Evolution IX

Pilną dalyvių starto tvarką galite rasti čia:

https://autorally.lt/


Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti čia 🔽



Renginio partneriai: