Nedas Radišauskas / Justas Vičiūnas – VW Polo N5

Šiemet Lietuvos ralio čempionatas buvo kaip reikiant praturtintas nauja technika, kuri suteikia be galo daug džiaugsmo tiek ją vairuojant, tiek ją stebint greičio ruožuose. Martyno Samsono užsukta idėja gerokai atnaujino Lietuvos sportinių automobilių parką, dėl ko į LARČ etapus susirinka  8-10 N5+ bei N5 automobilių. Žinoma toks kiekis technikos lemia ir tai, jog konkurencija tarpusavyje viso šio sezono metu išties itin didžiulė.


Daugiausiai šįmet dėmesio sulaukia dviejų ekipažų dvikova LARČ5 klasėje, kurioje ir varžosi N5 automobiliai. Tie ekipažai – Nedas Radišauskas su Justu Vičiūnu bei Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu.  Tik vienas tiek kitas lenktynininkas prieš  sėsdami prie modernių „VW Polo N5“ bei „Ford Fiesta N5“ automobilių, prieš tai vairavo itin galingus, tačiau ne itin lengvai valdomus galu varomus „BMW M3“. Taip pat abu prieš sezono pradžia pakeitė šturmanus. Perėjimas prie žymiai komfortiškiau vairuojamos technikos bei naujų šturmanų buvo itin sklandus ir nuo pat pirmo etapo Mažeikiuose buvo galima suprasti, kad būtent Nedas su Roku grieš pirmais smuikais šioje klasėje. 

Rokas Steponavičius / Dovydas Ketvirtis – Ford Fiesta N5


Taip ir nutiko – šie du draugai gyvenime, bet varžovai greičio ruožuose – dėl mažiausių sekundės dalių lenktyniavo visą šį sezoną. Visgi geriau sekėsi baltajam „VW Polo N5“, kuriame sėdėjo Nedas su Justu. Rokas Steponavičius dėl gedimo nebaigė varžybų Mažeikiuose ir dėl sveikatos problemų praleido etapą Rokiškyje. Prieš priešpaskutinį LARČ kalendoriaus atributą Elektrėnuose atrodė, kad Nedas su Justu užsitikrins LARČ5 čempiono titulą, tačiau ketvirtame šio ralio greičio ruože pasislėpęs akmuo sugadino automobilį ir privertė ekipažą sustoti. Tuo tarpu Rokas Steponavičius atsikovojo ralio pradžioje prarastas pozicijas ir nugalėjo LARČ5 įskaitoje taip maksimaliai pasipildydamas savo taškų sąskaitą. 
Likus sezono epilogui „Samsonas Rally Utena“ 2023 situacija tokia – Nedas Radišaukas pirmauja prieš Roką Steponavičių turėdamas 19 taškų persvara. Žinant konkurenciją šioje klasėje bei tai, kad paskutiniame LARČ etapui yra suteikiamas 1,5 taškų koeficientas – kova bus be galo nuožmi. 



Mintimis apie artėjantį paskutinį mūšį pasidalino šios kovos herojai:

Artėja paskutinis mūšis dėl LARČ5 klasės čempiono titulo – ar metų pradžioje tikėjotės, jog metų gale teks grumtis dėl čempiono vardo?

Nedas Radišauskas: Nuo pirmųjų testų „VW Polo N5“ tiesiog prilipo. Atrodė nereikia nieko keisti – nei vairavimo stiliaus, nei stenogramos. Žinoma su kiekvienu kilometru skirtumai pradėjo ryškėti, tačiau viskas džiugino tik labiau. Neslėpsiu, tikėjausi, bet netikėjau, jog šis sezonas gali būti toks ir tai maloniai stebina.

Rokas  Steponavičius: Sezono pradžioje minėjau, jog važiuojame dėl malonumo – niekas nepasikeitė ir dabar. Jeigu būčiau pamišęs dėl čempiono vardo – Rokiškio ralyje būčiau važiavęs ir per skausmus, bet buvo priimtas sprendimas pailsėti.

Nedas Radišauskas / Justas Vičiūnas – VW Polo N5

Kaip ši tarpusavo kova pakeitė ar patobulino jus, kaip lenktynininkus?

Nedas Radišauskas: Rokas tik trasoje yra konkurentas. Už jos esame draugai, todėl kaip pernai taip ir šiemet jis stipriai padeda man judėti į priekį, bei greitėti – nuo patarimų kaip turėti daugiausiai sukibimo posūkiuose su „BMW M3“, iki bet kokių klausimų apie N5.

Rokas  Steponavičius: Sunku pasakyti ar kažkas pasikeitė – tiesiog kaip ir kiekvienas lenktynininkas pravažiavęs daugiau sportinių kilometrų tobulėji, o važiuojant kovoje tai galbūt vyksta greičiau.

Rokas Steponavičius / Dovydas Ketvirtis – Ford Fiesta N5

Kaip ruošiatės paskutiniam LARČ sezono akcentui Samsonas Rally Utena“ 2023?

Nedas Radišauskas: Pasiruošimo Utenai daugiausiai turi komanda. Elektrėnų „puntukas“ gerokai apgadino „VW Polo N5“ važiuoklę, todėl mechanikai Rimas su Mantu atstato viską į vietas. Justas Vičiūnas taip laiko veltui neleidžia – dalyvauja „Perimetro“ varžybose, o aš laukiu ir žadu pasimėgauti šio sezono vyšnaite ant torto.

Rokas  Steponavičius: Pasiruošimas „Samsonas Rally Utena“  raliui prasidėjo iškarto po Elektrėnų, kai išardėme automobilį – amortizatoriai išsiųsti perrinkimui, užsakyta nauja turbina, nes paskutines dvi Elektrėnų ralio sekcijas važiavome su nutarkuotais išmetimo sparneliais, keičiamos tam tikros pakabos detalės. Patys specifiškai nesiruošiam, panašu, kad prieš šį ralį neturėsiu testų, tai teks užkurti simuliatorių. Susitinkam Utenoje, praleiskim gerai laiką, pasigrožėkime paskutiniu šių metų Lietuvos ralio čempionato etapu ir pasikraukime gera emocija!

Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti čia 🔽



Renginio partneriai: