Penktadienį Utenoje darbą pradėjo ne tik administracinė, bet ir techninė „Samsonas Rally Utena“ komisija. Techninių komisarų užduotis – patikrinti dalyvių automobilių atitikimą techniniams reikalavimams bei saugumo sistemas. Tik gavus techninės komisijos patvirtinimą dalyviams bus uždegta žalia šviesa pradėti rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis vyksiančias varžybas. Jos bus finalinis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto bei Latvijos ralio čempionatų etapas.


Penktadienį per pirmą pusdienį administracinėje „Samsonas Rally Utena“ komisijoje apsilankę ir starto lipdukus gavę dalyviai vėliau savo automobilius turėjo pristatyti techniniams komisarams. Ši misija dažniausiai paliekama mechanikams, nes patys ekipažų nariai išvyksta į greičio ruožus užsirašyti jų stenogramas. Pirmieji šias abi užduotis atliko Lietuvos automobilių ralio čempionato dalyviai. Greičiausiai komisarų patikras praėjo jau ne kartą šįmet tikrinti dalyvių automobiliai. Prie tų, kuriuos Lietuvoje matome pirmą kartą – užtrukta ilgiau dėl papildomo plombavimo, „Pop-off“ vožtuvo patikros ir kitų svarbių agregatų. Tuo pačiu metu būna patikrinamos ir dalyvių aprangos bei šalmai. Šeštadienį administracinė ir techninė komisija lauks ir ralio sprinto čempionato dalyvių.

.Iškilminga „Samsonas Rally Utena“ varžybų atidarymo ceremonija numatyta šeštadienį 13 val. greta Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“, kuriame ir įsikūręs ralio štabas. Čia jau dabar įrengta starto arka ir būtent iš čia dalyviai pajudės į pirmuosius greičio ruožus. Jau tą pačią dieną ekipažų lauks keturi dieniniai ir du naktiniai greičio ruožai. Po jų, 22.00 val. numatytas grupės „Augustės“ koncertas, kuris vyks Didžiojoje lauko scenoje prie Utenos kultūros centro. 
Sekmadienį – antroji ralio diena. Ji prasidės 8.25 val., kai pirmame antrosios dienos greičio ruože startuos pirmasis automobilis. „Samsonas Rally Utena“ dalyvių apdovanojimai numatyti 20.30 val., o iš karto po jų – „Jovani“ koncertas.



Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti čia 🔽



Renginio partneriai: