Sportinė „Samsonas Rally Utena“ prasidėjo vėlyvą šeštadienio popietę ir nusitęsė iki pat vėlaus vakaro. Dalyviams teko įveikti iš viso šešis greičio ruožus – keturis ant žvyro ir dvi naktyje pasislėpusias atkarpas. Visą šį išbandymą geriausiai išlaikė jaunoji Norvegijos ralio žvaigždė – Karl Peder Nordstrand su „Škoda Fabia Rally2 Evo“.


„Samsonas Rally Utena“ greičio ruožuose nuo pat pradžios prasidėjo bekompromisė kova. Nieko nelaukdamas į priekį įsiveržė šio ralio šeimininkai – M.Samsonas su E.Snitku, kurie vairuoja „Škoda Fabia N5+“ automobilį. Tiesa antroji dienos dalis Lietuvos ralio čempionams nebuvo tokia sėkminga – nukritęs generatoriaus dirželis ir slidus Utenos asfaltas tapo nukritimo į penktą vietą priežastimi. Iš Martyno trumpam lyderistę buvo perėmęs estų ekipažas – Egon Kaur / A.Birjukov su „Ford Fiesta KMS Proto“ automobiliu, tačiau tai ilgai netruko – K.P. Nordstrand puikiai išnaudojo tamsias Utenos gatves tam, kad sekmadienį pasitiktų būdamas ralio lyderiu bei turėdamas devynių sekundžių persvarą prieš E.Kaur. Trečią vietą po šešių greičio ruožų užima jau penktą kart šiemet Lietuvoje važiuojantis latvis E.Blūms su šturmanu D.Egličiu. Jie vairuoja pasenusį, bet vis dar labai greitą „Mitsubishi Lancer Evolution IX“, o atlikimas nuo lyderio siekia beveik trylika sekundžių. Ketvirtoje vietoje – į ralį po itin rimto incidento sugrįžę V.Jurkevičius su A.Paliukėnu. Vlado ir Aisvydo ekipažui su „Škoda Fabia Rally2 Evo“ iki lyderio trūksta penkiolikos sekundžių, o keliomis akimirkomis atsilikę nuo vilniečių – jau minėtas M.Samsono / E.Snitko ekipažas. 


Iš kovos dėl ralio nugalėtojo pasitraukė G.Notkus, kuris pirmame pirmo greičio ruožo posūkyje prakirto „Škoda Fabia R5“ padangą ir turėjo stoti ją pakeisti. Tai panevėžiečiui kainavo daugiau nei tris minutes. Dėl ekipažų klaidų ir technikos gedimų šeštadienio finišo nepasiekė septyniolika ekipažų. „Samsonas Rally Utena“ kovos bus pratęstos sekmadienį nuo pat ankstyvo ryto, o dalyvių lauks dar aštuoni greičio ruožai. Prie šiandieninio Lietuvos bei Latvijos ralio čempionato kanalų prisijungs ir Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato dalyviai. „Samsonas Rally Utena“ dalyvių apdovanojimai numatyti 20.30 val., o iš karto po jų – „Jovani“ koncertas.



Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti čia prie greičio ruožų