G.Notkus / D,Strižanas - Škoda Fabia R5
G.Notkus / D,Strižanas – Škoda Fabia R5

Trečias sezonas Giedriui Notkui su „Škoda Fabia R5“ nebuvo rožėmis klotas. Visgi nei dulkės, nei gedimai ar avarijos nesustabdo panevėžiečio tikslo siekti pergalių Lietuvos ralio čempionato etapuose. Paskutinė galimybė šiemet – „Samsonas Rally Utena“ 2023 varžybos.


Šie metai Giedriui Notkui atnešė ne vieną rimtą išbandymą. Nors viskas labai gražiai prasidėjo dar žiemą, kai panevėžietis nugalėjo pirmame Lietuvos ralio sprinto čempionato etape „7bet Winter Rally Aukštaitija“, vėliau Giedriaus ir fortūnos keliai išsiskyrė. Principinėje kovoje su Martynu Samsonu pirmuose LARČ etapuose kelią pastojo dulkės, kurios neleido palaikyti konkurento greičio. Situacija pagerėjo Lazdijuose, tačiau Rokiškyje prakirstas radiatorius bei jo pasekmės ir Elektrėnų ralio avarija įtaisė ne vieną žilą plauką. Situacija turnyrinėje lentelėje visą tai puikiai atspindi – Giedrius iškrito iš pirmo trejeto tiek bendroje įskaitoje, tiek klasėje. Visgi šis sportas traukia stiprias asmenybes, kurios nepasiduoda nepaisant kiek juos talžo įvairios situacijos, o kai dar atsiranda draugų, kolegų bei fanų pagalba – net tokį sudėtingą sezoną galima išgelbėti ir po įvykusių negandų vėl atsistoti ant kojų. Taip nutiko po Rokiškio ralio, kai „Viada-MultiFX“ komandai teko keisti „Škoda Fabia R5“ variklį, o po avarijos Elektrėnuose Giedrius vėl neliko vienas ir gerokai aplamdytam automobiliui sparčiai gražinama jo originali išvaizda. 

„Kaip žinia, prieš pora savaičių turėjome avariją Elektrėnų ralyje ir mūsų automobilis smarkiai nukentėjo – tiek priekis, tiek galas bei važiuoklė. Po incidento apniuko niūrios mintys ir pats sau sakiau, kad šiemet daugiau niekur nebevažiuosiu. Visgi grįžus namo ir pradėjus ardyti automobilį pamatėme, jog dar įmanoma jį suremontuoti. Pasitelkus draugų komandą buvo pulta prie automobilio tvarkymo darbų – dėl to didžiulis ačiū jiems. Per gerą savaitę kėbulas jau buvo sutvarkytas ir per kelias dienas nudažytas, o dabar yra surinkimo stadijoje. Bandome spėti į „Samsonas Rally Utena“. Turime savaitę laiko, automobilį jau užkūrėme ir dar laukiame trūkstamų dalių. Kitą savaitę apklijuosime, prasitestuosime ir jei viskas gerai – liks tik startuoti Utenoje, ko išties labai laukiu.“

Giedrius Notkus

Giedrius visada apsuptas ištikimiausių fanų
Giedrius visada apsuptas ištikimiausių fanų

Nors panevėžietis yra už podiumo ribų klasėje bei absoliučioje įskaitoje, tačiau taškų atotrūkis nėra didžiulis, o paskutiniam etapui suteikiamas 1,5 taškų koeficientas suteikia dar daugiau galimybių atsilošti prarastas pozicijas. Visgi šiuo klausimu Giedrius Notkus atsargus šiuo klausimu ir siekia tik vieno – reabilituotis po nesėkmių finišuotomis varžybomis:

„Šitas sezonas mums nebuvo dėkingas – susiklostė visokių aplinkybių dėl ko neturime rezultato net dvejose varžybose. Nors dabar esame ketvirti tiek klasėje, tiek bendroje įskaitoje – taškų nelabai skaičiuoju. Tikslas dabar tik susitvarkyti automobilį, startuoti ralyje bei jį finišuoti – tai būtų didžiausias pasiekimas mums šiuo metu.“  

Giedrius Notkus
G.Notkus / D,Strižanas – Škoda Fabia R5

Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti čia 🔽



Renginio partneriai: