„Samsonas Rally Utena 2024“ varžybos vyksiančios rugsėjo 27-28 dienomis užbaigs ne tik Lietuvos bei Baltijos šalių ralio čempionatus. Finalinis akordas Utenoje suskambės ir Latvijos ralio čempionatui, kuris šįmet į Lietuvą atvažiuoja pilnos sudėties t.y. šios varžybos bus galutinis etapas visoms Latvijos čempionato klasėms. Taigi koks tas Latvijos čempionatas ir kokia situacija ten?


Latvijos ralis, nepaisant nuolatos vykusių ERC ir šįmet praūžusio WRC etapo, išgyvena ne pačius geriausius laikus. Dar visai neseniai čempionatą sudarydavo vos keletas etapų, iš kurių bene vienintelės varžybos pačioje šalyje būtent ir būdavo „ERC Rally Liepaja“. Tam, kad čempionatas nebūtų sudarytas iš vieno ar dviejų ralių, latviai savo čempionato etapus rengdavo Estijoje arba Lietuvoje. Visgi per pastaruosius pora metų situacija pradėjo gerėti – sugrįžo legendiniai „Raly Alūksne“ ir „Sarma rally“ raliai, sustiprėjo „Rally Cesis“. Taigi šįmet latviai taškus rinko jau minėtuose žiemos raliuose Alūksnėje bei Sarmoje, atšauktą „Voru“ ralį pakeitė Europos ralio čempionato etapas Estijoje, vasaros viduryje vyko varžybos Cėsyje, tuomet latviai sugrįžo į Estiją dalyvaudami „Rally Paide“ ir sezoną užbaigs Utenoje.

E.Blūms / D.Eglitis – Mitsubishi Lancer Evolution IX

Čempionato batalijos vyksta aštuoniuose klasėse, kurios dalinai panašios į lietuviškas. Pavyzdžiui latviškos LRČ2, LRČ3 ir LRČ4 klasės atitinka lietuviškas LARČ2, LARČ3 bei LARČ4, kuriose atitinkamai karaliauja R5/Rally2Rally3/Rally2-kitR2/R2T/Rally4 automobiliai. Likusiose LRČ5, LRČ6 bei LRČ7 klasėse važiuoja nacionalinius techninius reikalavimus atitinkantys automobiliai. LRČ5 skirta visais ratais varomai technikai, LRČ6 – galu varomiems automobiliams, o LRČ7 varžosi priekiu varomi automobiliai. Aštunta klasė – LRČ Juniors skirta jaunuoliams iki 27 metų vairuojantiems viena ašimi varomus automobilius kurių darbinis variklių tūris yra ne daugiau nei 2,0 l.
Vienas iš pagrindinių Lietuvos ir Latvijos skirtumų – LRČ1 klasė, kuri atlieka absoliučios įskaitos vaidmenį. Joje dalyvauja visi automobiliai įskaitant į kitas klases netelpančius WRC, Proto, N5 ir kitus automobilius.


Kalbant apie situaciją čempionate – Utenoje dėl trofėjų teks pasistengti ne vienam ekipažui. Situaciją paaštrina ir tai, kad kaip ir Lietuvoje paskutiniame etape yra skiriamas 1,5 taškų koeficientas.
Bendroje, LRČ1 įskaitoje čempionais gali tapti etatinis lietuviškų greičio ruožų lankytojas latvis Emils Blūms (140,2) su „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ bei turkas Karem Kazaz (106,2), kuris paskutiniu metu vairuoja „Hyundai i20 Rally2“ automobilį. Visgi latvio persvara tokia, kad turkas turi tik teorinius šansus.

K.Kazaz / A.S, Gonzalez – Ford Fiesta Rally2

LRČ2 įskaitoje tas pats turkas Karem Kazaz (106) turi visus šansus tapti čempionu, nes yra sukaupęs didžiulę taškų persvarą prieš antroje vietoje esantį izraelietį Sergei Uger (63,3). Kiek panaši situacija yra ir LRČ3 įskaitoje, kur ukrainietė Nadiia Soboleva su „Ford Fiesta Rally3“ lyderiauja turėdama 126,9 taškus. Ją pasivyti gali tokią pat techniką vairuojantis su lietuviška licencija važiuojantis lenkas Tymoteusz Abramowski (97,3) bei už „Mitsubishi Lancer Evolution X“ vairo sėdintis Ilja Zakmans (87,5). Visa ši trijulė yra užsiregistravusi į „Samsonas Rally Utena 2024“.

N.Soboleva / T.Kvavtsova – Ford Fiesta Rally3

Itin smagi kova nusimato LRČ4 klasėje, nes suomį Isak Hatanmaa (110) su „Peugeot 208 Rally4“ bei turką Can Alakoc (104,2) su „Ford Fiesta Rally4“ skiria vos 5,8 taško. Teorinių šansų turi ir estas Karl-Markus Sei (77).

I.Hatanmaa / J.Koski-Lammi – Peugeot 208 Rally4


Visiškai kitokia situacija yra LRČ5 įskaitoje, kur dėl Latvijos čempiono vardo kovojantis Emils Blūms (188) užsitikrinęs šios įskaitos titulą su 100 taškų persvara.
Utenoje dėl LRČ6 čempiono vardo susikaus Zigurds Kalniņš (113,3) su „BMW E46“ bei Viesturs Tilgass (107) „BMW 125“. Juos skiria vos 6,3 taško. Teorinių šansų į antrą vietą pakilti turi Rolands Jaunzems (67,2) su lietuvišku „BMW M3“. LRČ7 važiuojančiam Madars Dīriņš (127,7) su „Honda Civic“ užtenka finišuoti, kad taptų čempionu, nes antroje vietoje esantis Kristaps Telle (98) su „Ford Focus“ atsilieka 29, 7 taško.

Z.Kalniņš / R.Salaks – BMW E46 Compact


Tarp jaunių laukia keturkovė tarp Madars Dīriņš (102,7), Isak Hatanmaa (91,2), Can Alakoc(90,2) bei Karl-Markus Sei(80).


Kviečiame iš anksto pasirūpinti „Samsonas Rally Utena 2024“ ralio pasais Bilietai.lt platformoje. Bilieto kaina – 15 Eurų. Vaikams iki 12 metų renginys nemokamas.

REMĖJAI