Paskutinysis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „Samsonas Rally Utena“ pateikė staigmeną, dėl kurios buvo perrašyta Lietuvos ralio istorija. Jau antrus metus iš eilės šias varžybas laimi jaunas svečias iš užsienio – ir ne dėl to, kad jiems kas nors darytų nuolaidas. Tiesiog jie velniškai greiti. 



Praeitais metais „Samsonas Rally Utena“ nosį visiems nušluostė dabar Pasaulio ralio čempionate važiuojantis suomis Samis Pajaris, kuriam tuomet buvo dvidešimt metų, o šiemet – norvegas Karlas Pederis Nordstrandas. Jam – vos šešiolika, o karjerą jis pradėjo dar pernai. Atvykęs į Lietuvą kaip Latvijos ralio čempionato dalyvis jis susilaukė nemenkos konkurencijos iš M.Samsono, E.Kauro, V.Jurkevičiaus, G.Notkaus, tačiau januojo norvego greitis ir vos viena padaryta klaidelė leido lipti ant pačio aukščiausio „Samsonas Rally Utena“ 2023 podiumo laiptelio. Savo mintimis apie praeitą savaitgalį jis sutiko pasidalinti su Lietuvos ralio bendruomene.



Visų pirma, kaip jaučiatės po savaitgalio Utenoje?


Labai geras jaučiuosi. Visada apima geras jausmas kai laimi. Pridėkime dar tai, kad visa tai įvyko nuostabiame ralyje su tokiais gerais keliais ir viskuo – tobula!


Turbūt sunku viską vertinti tik po vienerių lenktynių, bet gal galite susidaryti įspūdį apie ralį Lietuvoje? Organizacija, greičio ruožai, atmosfera, varžybos?


Atmosfera Lietuvoje, kaip nacionalinio čempionato etapui yra 10/10! Keliai turėjo visko ko reikia, o pats ralis taip pat vyko sklandžiai kaip ir visa organizacija. Vienintelis dalykas, apie kurį buvo šiek tiek neaišku – visos tos nuobaudos dalyviams dėl stabdymo zonų. 


Praėjo beveik metai, kai oficialiose varžybose vairavote „Škoda Fabia Rally2 Evo“. Ar prie šio automobilio reikia priprasti, ar jis visgi labai panašus į „Škoda Fabia SRT Proto“ automobilį?


„Rally 2“ automobilis yra labai panašus į „Proto“. Galios skirtumo visiškai nesijautė. Galbūt yra kokių tai smulkmenų kėbule 🙂


Esate jauniausias ralio nugalėtojas Lietuvos istorijoje, tačiau tai net ne pirmoji jūsų pergalė bendroje įskaitoje. Koks jausmas pasiekti tokius aukštus gyvenimo tikslus esant jaunam?


Taip kurti istoriją yra malonu. Taip pat gerai, kad tokius dalykus galima parodyti žmonėms. Ypač kai norime į kopti laiptelis po laiptelio į patį aukščiausią lygį. 


Kokie jūsų planai kitam sezonui? Ar galime tikėtis jus pamatyti Lietuvoje kitais metais?


Šiuo metu turime susitvarkyti biudžetą ir turėti gerą planą. Bet kas žino? Gal dar sugrįšime 🙂



Renginio partneriai: