Prabėgus dviem trečdaliams „Samsonas Rally Utena“ 2023 varžybų, kova dėl garbės vadintis šio ralio nugalėtoju nė kiek neslūgsta nepaisant to, kad iš kovos dėl kardaninio veleno gedimo pasitraukė favoritas Martynas Samsonas. Estas Egonas Kauras sekundė į sekundę kaunasi su jaunuoju norvegu K.P. Nordstrandu, o visai šalia jų – Vlado Jurkevičiaus bei Aisvydo Paliukėno ekipažas. Likus dar keturiems greičio ruožams įtampa – maksimali.  

Sekmadienio rytas buvo lemtingas uteniškiui M.Samsonui – pakeliui į pirmą šios dienos greičio ruožą ekipažas sustojo netoli starto. Atlikus greitą inspekciją paaiškėjo, jog lūžo „Škoda Fabia N5+“ kardaninis velenas. Ralio lyderio pozicijose pradėję K.P. Nordstrandas su „Škoda Fabia Rally2 Evo“ padarė klaidą – nulėkė nuo kelio, o grįžimas ant jo kainavo per 16 sekundžių. Šia norvegų ekipažo klaida iš karto pasinaudojo estas E.Kaur su Ford Fiesta KMS Proto“ įsiveržęs į priekį. Vėliau norvegas grįžo į savo įprastą tempą, pakilo į antrą poziciją ir likus keturiems greičio ruožams nuo E.Kauro atsilieka vos sekunde. Trečią vietą iš „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ vairuojančio latvio E.Blūmso atsikovojo V.Jurkevičius su „Škoda Fabia Rally2 Evo“, o už jų – bekompromisė „Ford Fiesta N5“ automobilius vairuojančių R.Steponavičiaus ir D.Gezevičiaus kova. Šiuos du lenktynininkus skiria mikroskopinis – 0,03 sekundės skirtumas.  

S.Trapuila, kuris su „BMW M3“ buvo neginčijamas 2WD lyderis, devintame GR trenkėsi į medį tuo baigdamas varžybas, o sportinis kanalas buvo sustabdytas, kol nuvirtęs medis buvo pašalintas nuo važiuojamosios dalies. Šiandien problemų neturintis S.Trapuilos komandos draugas G.Notkus su „Škoda Fabia R5“ iš 58 vietos bendroje įskaitoje šiandien sugebėjo pakilti net iki 23.  

Pasitraukus 2WD įskaitos lyderiui, dėl pergalės kovoja lenkas T.Jocz su jaunuoju turku C.Alakoc. Juos skiria devynios su puse sekundės. Trečias – italas V.Leeda atsiliekantis 22,5 sekundės. Visas trejetukas vairuoja „Ford Fiesta Rally4“ automobilius.

  Šiandien lieka dar keturi greičio ruožai. 

   „Samsonas Rally Utena“ dalyvių apdovanojimai numatyti 20.30 val., o iš karto po jų – „Jovani“ koncertas.


Ralio pasus į „Samsonas Rally Utena 2023“ galite įsigyti prie greičio ruožų



Renginio partneriai: